Situatie vergelijking en uitleg Energie en Gas in Drenthe

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Vergelijk energie in Drenthe

Bekijk wat voor uw situatie van toepassing is, het is mogelijk dat er een ander verbruik bij u van toepassing is.

  • Eenpersoonshuishouden (1800 kWh / 1100 m3)
  • Tweepersoonshuishouden (2700 kWh / 1200 m3)
  • Klein gezin (3500 kWh / 1500 m3)
  • Gemiddeld gezin (4500 kWh / 1700 m3)
  • Groot gezin (5000 kWh / 1900 m3)

De standaard leverancier in de provincie Drenthe is energieleverancier Essent. Enkele plaatsen als Hoogeveen uitgezonderd, waar Engie de standaard leverancier is. De energiemarkt is in 2004 geliberaliseerd. Sindsdien mag u zelf uw energie vergelijken en een betere of goedkopere energieleverancier kiezen. Bent u echter nog nooit overgestapt, dan heeft u op dit moment nog een contract voor de levering van gas en/of elektriciteit bij Essent of Engie.

Energieprijzen: grote verschillen tussen de energie aanbieders

Energieleveranciers bepalen zelf de prijzen voor stroom en gas. Er bestaan grote verschillen tussen de energieprijzen van alle leveranciers in Nederland.
Door de energieprijzen van alle energie aanbieders in de provincie Drenthe te vergelijken via deze website, kunt u flink besparen op uw jaarlijkse energierekening. Bovendien bieden de verschillende leveranciers vaak aantrekkelijke welkomstpremies als u direct overstapt vanuit de vergelijking op onze website. Op deze manier kunt u met een overstap tot ruim 300 euro besparen.

Verzekerd van stroom en gas: Netbeheer in Drenthe

Het leidingennetwerk in Drenthe voor stroom en gas wordt voornamelijk beheerd door netwerkbeheerder Enexis. In enkele plaatsen verzorgt Rendo Netbeheer het energienetwerk.
Het is niet mogelijk om zelf uw netbeheerder te kiezen. De netbeheerder in uw regio is wettelijk bepaald. Op deze manier bent u ervan verzekerd dat er één partij verantwoordelijk is voor de aanleg en het onderhoud van het uitgebreide elektriciteits- en gasnetwerk. De meters voor stroom en gas zijn ook eigendom van de netbeheerder. De netbeheerder vraagt jaarlijks uw standen op en geeft deze door aan uw leverancier.
Ook bij het overstappen naar een andere, goedkopere energieleverancier blijft uw netbeheerder hetzelfde. Zo bent u er dus altijd zeker van dat het licht blijft branden en uw huis verwarmd wordt.

Regio Hoogeveen, Meppel en Coevorden; andere netbeheerder

In Drenthe is Enexis de netbeheerder en Essent de standaard energieleverancier. De omgeving rond Hoogeveen, Meppel en Coevorden vormt hierop een uitzondering. De netbeheerder in deze regio is namelijk Rendo Netbeheer. Ook in de omgeving Hoogeveen, Meppel en Coevorden kunt u uw energie vergelijken en overstappen naar een andere energieleverancier.

Gasregio in Drenthe

Voor het transport van gas via het landelijke transportnet van de Gasunie wordt een toeslag gerekend. Dit is de zogenaamde regiotoeslag of transporttoeslag. Het belangrijkste gaswingebied van Nederland ligt in Groningen, in Slochteren. Hoe dichter u bij het gaswingebied in Groningen woont, des te lager uw regiotoeslag voor gas is. Nederland is verdeeld in 10 gasregio’s. Drenthe ligt zeer dichtbij het gaswingebied in Slochteren en bestaat uit de 2 goedkoopste gasregio’s; regio 4 en 8.

Regiotoeslagen vergelijken van energieleveranciers

Ondanks dat de gasregio’s in Drenthe dichtbij het gaswingebied in Slochteren liggen, kan het toch verstandig zijn om de tarieven van uw energie te vergelijken. De regiotoeslag is namelijk een onderdeel van het leveringstarief en energieleveranciers mogen de hoogte van de regiotoeslag zelf bepalen. Het ene leveringsbedrijf rekent hier meer voor dan het andere.
De regiotoeslagen van alle energieleveranciers voor de provincie Drenthe zijn verwerkt in de gasprijzen op deze vergelijkingssite.

Lagere stroomprijs: dubbeltarief in Drenthe

Heeft u een elektriciteitsmeter met 2 telwerken, dan kunt u kiezen voor het dubbeltarief. Met dit tarief betaalt u een lagere stroomprijs in de zogenoemde daluren; van 23:00u ’s avonds tot 7:00u ’s ochtends, in het weekend en tijdens feestdagen. In de overige uren betaalt u het normale tarief, een iets hogere prijs per elektriciteits-eenheid.
Afhankelijk van uw leverancier, verbruik én op welke tijdstippen u veel elektriciteit gebruikt, kan een dubbeltarief u besparingen opleveren. U kunt hierbij doorgaans aanhouden dat u voordeliger uit bent met een dubbele meter wanneer meer dan de helft van uw verbruik in de daluren valt.

Heeft u vragen of meer informatie nodig mail dan naar info@vol-energie.nl

 

Poiter

Poiter

Geef een reactie

Ik wil meer weten, bel mij!