Led verlichting en energie besparen!

Energie besparen met led-lampen, tot wel 80% besparen in verhouding met een gloeilamp

De meeste mensen kennen led-verlichting van een stand-by lampje in de televisie of andere apparaten, maar tegenwoordig worden led-lampen steeds vaker gebruikt als alternatief voor allerlei soorten verlichting. Led-lampen zijn energiezuinige verlichting en bevatten geen kwik zoals de populaire spaarlampen. De werking van een led-lamp is vrij ingewikkeld, maar het is duidelijk waarom veel mensen er zo enthousiast over zijn. Energie besparen is nog nooit zo eenvoudig geweest. Binnen twee jaar heeft u de investering weer terugverdiend op de energierekening.

HOE WERKT LED-VERLICHTING?

Led staat voor Light Emitting Diode; een klein elektronisch onderdeel waar stroom doorheen loopt. In een led wordt stroom omgezet in een klein lichtpuntje dat vervolgens door een lens wordt gebundeld en versterkt tot een lichtstraal. Deze lens ziet eruit als een halve bol; de bekende koepelvormige behuizing van een led-lampje.

Led’s werken al bij een zeer lage stroomsterkte. Er is geen verbranding nodig voor het omzetten van stroom naar licht, waardoor de led erg efficiënt is met energie. Omdat een led afzonderlijk maar weinig licht geeft, worden er vaak vele led’s tegelijk gebruikt voor goede verlichting.

VOORDELEN VAN LED-VERLICHTING

In tegenstelling tot de spaarlamp gaat een led-lamp direct aan als je de schakelaar omzet en zijn led-lampen eenvoudig te dimmen. De led-lamp wordt ook wel gezien als de verlichting van de toekomst en heeft dan ook vele voordelen:

Energiezuinig

Een led-lamp is erg energiezuinig. De stroom wordt rechtstreeks omgezet in licht en er gaat geen energie verloren aan verbranding. Goed voor het milieu en uw energierekening.

lange levensduur

Led heeft een zeer lange levensduur, vanaf 50.000 branduren. Bij gemiddeld gebruik kunnen ze zeker 15 jaar mee gaan, waardoor ze bijna nooit hoeven te worden vervangen.

Mooi lichtkleur

Led-lampen hebben tegenwoordig een mooie lichtkleur.

Weinig warmte

Led-lampen geven weinig warmte af en zijn bijna niet te breken.

Meer informatie?

Bel of mail Dennis :